Blijvende klachten na je keizersnede? De huidtherapeut kan je helpen!

In de kraamperiode gaat veelal de meeste aandacht naar de verzorging van je kindje, maar voor jou begint er ook een periode van herstel. Is je kindje via een keizersnede ter wereld gekomen? Dan verloopt het herstel anders dan na een natuurlijke bevalling. Je lichaam heeft tijd nodig om de operatiewond te helen. Een keizersnede is een flinke ingreep en ieder lichaam herstelt anders.

Na ongeveer drie weken is je wond helemaal gesloten en na ongeveer zes weken mag je alles weer doen. Onderschat dit niet, heb je ’s avonds meer pijn aan je litteken dan overdag? Dan ben je waarschijnlijk te druk geweest, probeer meer rust te nemen ter bevordering van het herstel van je litteken.

Na zes weken is de wond een litteken geworden en is het litteken vaak nog dik, rood en kan een branderig, trekkend en/of doof gevoel geven. In de maanden erna trekt dit weg. In sommige gevallen wordt er teveel littekenweefsel aangemaakt worden, waardoor de klachten blijven bestaan. Huidtherapie kan in dit geval de uitkomst bieden.

Wat kan de huidtherapeut van Quraderm betekenen?

De behandeling van het litteken na een keizersnede kan bestaan uit, gebruik van siliconengel en/of pleisters, medische microneedling en/of littekenmassage.
In een vrijblijvend intakegesprek adviseren wij je graag!