Couperose

Heb je last van couperose, oftewel gesprongen vaatjes in het gezicht? Ontdek de effectieve lasertherapie bij QuraDerm voor een zichtbare verbetering. Gesprongen vaatjes, ofwel couperose, is de aanwezigheid van talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Het ontstaat doordat de vaatjes in de huid verslappen en vervolgens verwijden.

Heb jij te maken met couperose (gesprongen bloedvaatjes in je gezicht)?

Uitlokkende prikkels of factoren zijn:

  • Erfelijkheid
  • Overmatige blootstelling aan UV-straling
  • Lichtere huidtype
  • Gebruik van corticosteroïden, verwerkt in crèmes of zalven in het gezicht
  • Wisseling van temperaturen
  • Alcoholgebruik
  • Komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen

Het is een volkomen onschuldige aandoening, maar kan wel cosmetisch storend zijn. De wangen, neus en kin zijn het vaakst aangedaan. De uitgezette vaatjes kunnen klachten geven zoals branderigheid, jeuk, tintelingen of prikkelingen. In sommige gevallen is er sprake van Rosacea.

Contact opnemen

Praktische informatie

Couperose wordt behandeld middels lasertherapie. Het lasersysteem is zeer effectief in het behandelen van couperose en pigment. Ook steelwratjes kunnen eenvoudig worden weggehaald. Bovendien is er bij veel behandelingen direct resultaat te zien. Bij het behandelen van oppervlakkige rode vaatjes is dit bijvoorbeeld het geval. Bij een pigmentbehandeling zal het pigment eerst juist donkerder kleuren. Daarna zal het resultaat zichtbaar zijn.

Heb jij te maken met couperose (gesprongen bloedvaatjes in je gezicht)?

Bij een laserbehandeling wordt licht in de huid omgezet in energie. Dit zorgt ervoor dat de bloedvaatjes worden verwarmd, waardoor de vaatwand samentrekt. Vervolgens zal het lichaam de overblijfselen opruimen. Met een laser van slechts enkele millimeters kunnen zichtbare vaatjes nauwkeurig behandeld worden, zonder dat de huid daaromheen beschadigd raakt.

Bij oppervlakkige rode vaatjes is direct resultaat zichtbaar na de behandeling

Heb jij te maken met couperose (gesprongen bloedvaatjes in je gezicht)?

Cherry angioma’s

Haemangioma senilis, ookwel cherry angioma’s genoemd, zijn felrode, vlakke tot ronde angiomen. Het ontstaan als er ergens op één plek een opeenhoping ontstaat van verwijde kleine bloedvaatjes. Ze kunnen variëren van 1 mm tot 6 mm. De oorzaak is niet bekend, maar nemen vaak toe naarmate we ouder worden. Ze komen overal op het lichaam voor, behalve op de slijmvliezen. Het is een volledig onschuldige aandoening en het veroorzaakt geen klachten, echter kunnen ze cosmetisch storend zijn.

Spider Naevus

Een spider is een veel voorkomende onschuldige vaataandoening van de huid. Zichtbaar is een centraal gelegen rood vaatbultje ter grote van een speldenknop waaruit kleine bloedvaatjes lopen. Voorkeurslocaties zijn gelaat, hals, nek, handruggen en onderarmen. Wanneer een spider op kinderleeftijd voorkomt, dan verdwijnt deze na de pubertijd meestal spontaan. Ook tijdens zwangerschap ontstaan er vaak één of meerdere spiders in de huid. Een groot deel verdwijnt na de zwangerschap weer spontaan.

De behandeling van couperose in het gezicht val onder de aanvullende verzekering. Dit betekent dat de hoogte van de vergoeding afhangt van het type aanvullende verzekering dat je hebt afgesloten. Wil je weten hoeveel je vergoed krijgt? Neem contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen welk deel van de kosten wordt gedekt en onder welke voorwaarden

We streven ernaar om jou de best mogelijke zorg te bieden.
Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Afspraak maken