Acnelittekens

Acne littekens ontstaan als gevolg van beschadiging van de huid tijdens het genezingsproces van ernstige acne-laesies.

Acnelittekens | Is je acne over, maar zijn er nog wel littekens en pigmentvlekken zichtbaar?
  1. Ontsteking: Acne is vaak een ontstekingsziekte, en ontstoken acne-laesies, zoals papels, puisten en cysten, kunnen diep in de huid doordringen. Wanneer deze laesies genezen, kan het natuurlijke genezingsproces leiden tot littekenweefsel.
  2. Diepere huidlagen:** Ernstige vormen van acne, zoals cystische acne, kunnen de diepere lagen van de huid aantasten. De ontsteking kan het normale collageen en weefsel beschadigen, wat leidt tot littekenvorming.
  3. Zelfbeschadiging: Het uitknijpen of krabben van acne-laesies vergroot het risico op littekenvorming. Dit kan de ontsteking verergeren en het genezingsproces verstoren.
  4. Genetica: De neiging tot het ontwikkelen van littekens na acne kan ook genetisch bepaald zijn. Sommige mensen hebben mogelijk een genetische aanleg voor een verhoogde kans op littekenvorming.
  5. Vertraagde genezing: Een trager genezingsproces van acne-laesies kan het risico op littekenvorming vergroten. Factoren zoals een slechte wondgenezing of een verminderd vermogen van de huid om zichzelf te herstellen, kunnen hierbij een rol spelen.
Contact opnemen

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Acnetherapie valt onder de aanvullende verzekering. Dit betekent dat de hoogte van de vergoeding afhangt van het type aanvullende verzekering dat je hebt afgesloten. Wil je weten hoeveel je vergoed krijgt? Neem contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen welk deel van de kosten wordt gedekt en onder welke voorwaarden.

QuraDerm is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en voldoet aan alle eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici.

We streven ernaar om jou de best mogelijke zorg te bieden.
Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Afspraak maken