Storende pigmentvlekken in je gezicht en/of lichaam?

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen als cosmetisch storend ervaren worden. Tegenwoordig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar voor pigmentvlekken.

Storende pigmentvlekken in je gezicht en/of lichaam?

Het is echter van groot belang om eerst de juiste diagnose te stellen, zodat een passende behandeling geadviseerd kan worden. Het gebruik van een zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor (SPF 50) speelt een essentiële rol bij de behandeling van pigmentvlekken in het gezicht.

Contact opnemen

Praktische informatie

Voor de behandeling stellen we samen een passend behandelplan op waarbij gekeken wordt naar het soort pigment en de behoefte van de hulpvraag.

Lasertherapie

Het pigment neemt de energie van het laserlicht op, waardoor het pigment in korte tijd heel heet wordt. Het pigment wordt als het ware uit elkaar geschoten. Dit zal leiden tot afschilfering en/of korstjes die vanzelf genezen. Het overige pigment wordt door het lichaam zelf opgeruimd. Bij een pigmentbehandeling zal het pigment eerst juist donkerder kleuren. Daarna zal het resultaat zichtbaar zijn. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het verwijderen van het pigment. Tussen de verschillende behandelingen moet 4-6 weken zitten, deze tijd heeft het lichaam nodig om het pigment op te ruimen.

Lees meer over lasertherapie

Peeling

Een chemische peeling zorgt voor huidverbetering, op basis van een zuur dat ervoor zorgt dat de dode huidcellen afschilferen. De aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd en dat zorgt voor een egale, nieuwe en vooral gezonde huid. Er zijn verschillende soorten peelings beschikbaar, van oppervlakkig naar diep. Welke peeling geschikt is wordt bepaald tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

Lees meer over peelings

Skinpen microneedling

De SkinPen maakt gebruik van kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terechtkomen en microkanaaltjes creëren. Deze behandeling stimuleert het natuurlijke herstelproces diep in de huid. Bij pigmentvlekken leidt dit tot afbraak van het overtollige pigment en bevordert het de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen.

Lees meer over Skinpen microneedling

Thuisproducten

Het succes achter de behandeling in de praktijk, zijn de thuisproducten. Tijdens het intakegesprek wordt gekeken naar passende producten die aansluiten op de behoefte van de huid.

Storende pigmentvlekken in je gezicht en/of lichaam?

Voor de behandeling van pigment in het gelaat is een vergoeding eventueel mogelijk. Dit betekent dat de hoogte van de vergoeding afhangt van het type aanvullende verzekering dat je hebt afgesloten. Wil je weten hoeveel je vergoed krijgt? Neem contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen welk deel van de kosten wordt gedekt en onder welke voorwaarden.

QuraDerm is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en voldoet aan alle eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici.

We streven ernaar om jou de best mogelijke zorg te bieden.
Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Afspraak maken