Littekens

Een huidtherapeut kan klachten zoals roodheid, jeuk en pijn verminderen.

Een huidtherapeut kan klachten aan je littekens zoals roodheid, jeuk en pijn verminderen.

Littekens zijn er in alle soorten en maten, iedereen heeft er wel een. Wanneer de huid beschadigd door bijvoorbeeld een ongeluk, operatie, bevalling of huidziekte ontstaat er een litteken. Niet ieder litteken geeft klachten of een ontsierde plek. Als een wond(je) normaal geneest, blijft er een litteken over wat geen klachten geeft. Wanneer de normale wondgenezing verstoord wordt, vormt er zich een afwijkend litteken. Helaas kunnen we de littekens nooit helemaal verwijderen, maar we kunnen in de meeste gevallen het litteken minder opvallend maken en ervoor zorgen dat de eventuele klachten zoals roodheid, pijn en jeuk verminderen.

Contact opnemen

Praktische informatie

Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon anders reageert op littekenvorming en dat de beste behandeling afhangt van het type litteken, de locatie en de individuele kenmerken van de persoon. Littekens kunnen niet volledig worden verwijderd, maar met de juiste behandeling kunnen ze worden verbeterd in termen van kleur, textuur en algeheel uiterlijk. Tijdens het intakegesprek beoordelen we welke behandeling passend is voor je litteken(s).

Samen wordt er gekeken naar een passend behandelplan, hierbij kunnen meerdere therapieën gecombineerd worden.

Medische microneedling met de SkinPen

Er wordt gebruik gemaakt van een pen met vibrerende steriele naaldjes. Minuscule gaatjes worden gemaakt, waardoor de huid het natuurlijk genezingsproces in gang zet. Groeifactoren komen vrij en de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. De huid zal zich gaan vernieuwen en de zichtbaarheid van de littekens zal verminderen doordat de textuur en kleur van de huid verbeterd.

Siliconentherapie

Door siliconenpleisters of gel wordt het litteken vlakker en egaler van kleur, het verbetert de hydratatie waardoor het soepeler wordt.

Littekenmassage

Het masseren van het litteken kunnen bewegingsbeperkingen en/of onderhuidse verklevingen verminderd worden. De massagegrepen breken het overtollige bindweefsel af waardoor de elasticiteit toeneemt.

Corticosteroïdinjecties

Worden soms gebruikt om ontsteking in hypertrofische littekens te verminderen.

Alleen de behandeling van acnelittekens valt onder de aanvullende verzekering. Dit betekent dat de hoogte van de vergoeding afhangt van het type aanvullende verzekering dat je hebt afgesloten. Wil je weten hoeveel je vergoed krijgt? Neem contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen welk deel van de kosten wordt gedekt en onder welke voorwaarden

QuraDerm is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en voldoet aan alle eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici.

We streven ernaar om jou de best mogelijke zorg te bieden.
Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Afspraak maken