Elektrische epilatie

Als ongewenste haargroei in het gezicht je stoort, biedt elektrische epilatie een doeltreffende oplossing. Deze methode is geschikt voor haren die niet reageren op laserontharing, zoals blond, rossig of grijs haar. Licht bruine tot zwarte haren zijn geschikt voor laserontharing.

Als ongewenste haargroei in het gezicht je stoort, biedt laser ontharing een doeltreffende oplossing.

Hoe werkt elektrische epilatie?

Een minuscuul naaldje wordt langs de haar naar het haarzakje gestoken. Vervolgens wordt gedurende enkele seconden stroom toegediend, waardoor de haar geheel of gedeeltelijk beschadigd raakt. Na verloop van tijd worden de haren dunner en zwakker totdat ze uiteindelijk niet meer terugkomen. Elektrische epilatie is niet schadelijk voor de huid, maar de behandeling kan gevoelig zijn. We stemmen de behandeling af op het individu om het zo comfortabel mogelijk te maken.

Contact opnemen

Praktische informatie

Lengte van de Haren:

Het is belangrijk dat de haren lang genoeg zijn om met een pincet te worden gepakt. Knip of scheer de haren minimaal 4 dagen voor de behandeling niet.

Zwangerschap:

Bij zwangerschap voeren we geen behandelingen uit.

Ontharingsmethoden:

Het te behandelen gebied mag minimaal 6 weken voorafgaand aan de behandeling niet meer geharst, geëpileerd, of op andere manieren onthaard zijn.

Roodheid en Gevoeligheid:

Na de behandeling kan de huid wat rood en gevoelig zijn. Koelen met een koude washand of coldpack is aan te raden bij huidreacties.

Vermijd Hitte en Zonlicht:

Vermijd sauna’s, hete douches, en blootstelling aan direct zonlicht de eerste dagen na de behandeling. Gebruik een zonnecrème met hoge beschermingsfactor als je naar buiten gaat.

Make-up en Verzorging:

Het gebruik van make-up is toegestaan en heeft geen invloed op de behandeling. Vermijd echter scrubben, peelen, vette crèmes, maskers en zeep in de eerste dagen.

Opkomende Haartjes:

Haartjes die na de behandeling verschijnen, mogen tot 4 dagen voor de volgende behandeling worden geknipt of geschoren.

Rode Bultjes:

Het kan voorkomen dat er rode bultjes ontstaan na de behandeling. Deze trekken meestal binnen 3 dagen weer weg.

Bij Quraderm streven we ernaar om niet alleen ongewenste haargroei aan te pakken, maar ook om de behandeling zo comfortabel en effectief mogelijk te maken. Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te plannen

Wist je dat elektrische epilatie mogelijk wordt vergoed via de aanvullende verzekering?

Dit betekent dat de hoogte van de vergoeding afhangt van het type aanvullende verzekering dat je hebt afgesloten. Wil je weten hoeveel je vergoed krijgt? Neem contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen welk deel van de kosten wordt gedekt en onder welke voorwaarden

QuraDerm is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en voldoet aan alle eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici.

We streven ernaar om jou de best mogelijke zorg te bieden.
Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Afspraak maken