Acnelittekens

Is je acne achter de rug, maar zijn er nog wel zichtbare littekens en pigmentvlekken?
Geen zorgen, dan kan de huidtherapeut je daarbij helpen.

Acnelittekens | Is je acne over, maar zijn er nog wel littekens en pigmentvlekken zichtbaar?

Littekens kunnen zich voordoen op elke locatie waar acne aanwezig is, zoals het gezicht, de borst, schouders en rug. Onze behandeling richt zich op het verminderen van littekens, ongeacht de locatie. De aanpak wordt nauwkeurig afgestemd op het type litteken, zodat we een op maat gemaakte oplossing kunnen bieden.

Contact opnemen

Praktische informatie

Medische microneedling met de skinpen en chemische peeling zijn de meest ingezette en effectieve behandelingen tegen acnelittekens. Deze methoden stimuleren de natuurlijke genezingsprocessen van de huid, verminderen littekens en verbeteren de algehele huidtextuur.

Medische microneedling

Tijdens medisch microneedling worden kleine, steriele naaldjes vibrerend op de huid aangebracht, waardoor microkanaaltjes ontstaan. Dit activeert het natuurlijke herstelproces diep in de huid, wat resulteert in de aanmaak van nieuw collageen en elastine. De huid wordt steviger, voller en krijgt een egalere en frissere teint.

SkinPen onderscheidt zich door zijn kracht, precisie en veiligheid. De naalddiepte kan nauwkeurig worden ingesteld, waardoor de behandeling altijd op maat is en nooit dieper of oppervlakkiger gaat dan gewenst. Het systeem creëert bewezen zuivere microkanaaltjes, wat uniek is en de veiligheid van de behandeling waarborgt.

Peelings

De zuren in de peeling dringen diep door en stimuleren de afschilfering van beschadigd weefsel, inclusief de bovenste laag van littekenweefsel. Chemische peelings stimuleren de aanmaak van collageen, wat essentieel is voor het herstel van de huid. Dit helpt bij het vervagen van littekens en het verbeteren van de algehele huidtextuur. Door de vernieuwing van huidcellen wordt de teint egaler en worden donkere vlekken die vaak gepaard gaan met acne littekens verminderd.

Er zijn verschillende soorten peelings beschikbaar, van oppervlakkig naar diep. Oppervlakkige peelings zijn geschikt voor lichte littekens en een verbetering van de huidtextuur. Middeldiepe peelings zijn effectief voor matige littekens en het verminderen van pigmentatieproblemen. Diepe peelings wordt aanbevolen voor ernstige littekens, waarbij diepe exfoliatie en collageenstimulatie cruciaal zijn. Welke peeling geschikt is voor jouw huid wordt bepaald tijdens een vrijblijvend intakegesprek.

Acnetherapie valt onder de aanvullende verzekering. Dit betekent dat de hoogte van de vergoeding afhangt van het type aanvullende verzekering dat je hebt afgesloten. Wil je weten hoeveel je vergoed krijgt? Neem contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen welk deel van de kosten wordt gedekt en onder welke voorwaarden.

QuraDerm is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en voldoet aan alle eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici.

We streven ernaar om jou de best mogelijke zorg te bieden.
Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Afspraak maken